معمولا یک کوچ سلامت با در نظر گرفتن چند مرحله به افراد کمک میکند تا بهترین برنامه را برای زندگی خود پیدا کنند و به سمت موفقیت حرکت کنند این چند مرحله شامل موارد زیر است:
برقراری ارتباط
معمولا از مهمترین فاکتورهای گوچینگ سلامت برقراری ارتباط است که در آن کوچ مربوطه با برقراری ارتباط مستقیم با فرد مراجعه کننده، سعی در اعتماد سازی متقابل دارد. این روند با تعامل شروع میشود و با رعایت چندین کار ساده و مهم نظیر داشتن صداقت، ارتباط چشمی، حقیقت، دادن انرژی مثبت، مثبت گرایی، داشتن زبان حمایتگر، ایجاد حس تفاهم و موارد متعدد دیگر در تمام جلسات کوچینگ سلامت خاتمه پیدا میکند. بعد از برقراری ارتباط کوچ به سمت مرحله دوم میرود.
مکالمه و مصاحبه انگیزشی
حال در این مرحله بعد از برقراری ارتباط، کوچ به سمت مکالمه انگیزشی با افراد میرود. هدف از این کار افزایش اعتماد به نفس و روشن سازی مشکلات بوده و نیز اتفاقات احتمالی است که ممکن است در این راه به وجود آید و سبب شود مراجعه کننده ناامید شده و ادامه جلسات کوچینگ را رها کند. پس کوچ در این مرحله از مکالمات انگیزشی استفاده میکند. این عمل در جلسات روان درمانی، فعالیت های اجتماعی، موارد پزشکی و کمپهای ترک اعتیاد نیز بسیار مورد استفاده قرار میگیرد.
چشم اندازه جدید
معمولادر این مرحله کوچ به افراد، زندگی را که منتظر مراجعه کننده است نشان میدهد. کوچ در این مرحله مراجعه کننده را با بیشترین پتانسیلی که دارد روبهرو میکند. این کار برای این است که افراد خود واقعیشان را بشناسند و با اعتماد به نفس بیشتری قدم در راه موفقیت بگذارند.
برنامهریزی و تعیین هدف
نهایتا در مرحله آخر، کوچ با همکاری فرد مراجعه کننده برنامهای را برای او تعیین کرده و با انگیزه دادن به مراجعه کننده و نظرات او درباره برنامه اش سعی میکند او را به سمت موفقیت و نزدیکی به هدف نهایی که سلامت همه جانبه است، روانه کند. بعلاوه باید توجه داشته باشید که این برنامهها رفتار مراجعه کننده را تغییر خواهد داد و این یک واقعیت بدیهی است. در واقع رسیدن به هدف بدون تغییر غیرممکن است.