کوچینگ سازمانی

همه چیز درباره ی کوچینگ سازمانی!

کوچینگ سازمانی چیست؟

به صورت کلی کوچینگ سازمانی یک ابزار قدرتمند برای رهبران و سازمان‌ها است که به کمک آن می‌توان رشد و پیشرفت افراد را در زمینه‌های بسیار مختلفی رقم زد. در دنیای امروزه امکان دارد یک سازمان، شرکت یا کسب و کار، معمولا از ابتدای تأسیس خود تا زمان رسیدن به وضعیت پایدار و مطلوب، بارها و بارها با شرایط بحرانی مواجه شود. شاید این امکان وجود دارد که مدیران سازمان، به دلیل تلاش برای حفظ و بقای آن، ناچار به کم کردن نیرو و کارکنان خود شوند. متأسفانه بحران های اقتصادی، بسیاری از کسب و کارها را تا مرز ورشکستگی پیش می برد. 

گاهی اوقات مدیران با کارمندانی مواجه می‌شوند که از کمبود اعتماد به نفس رنج می‌برند. به عنوان مثال میتوان گفت وقتی اعتماد به نفس را در کارکنان خود افزایش می‌دهیم، آن‌ها بیشتر برای کارشان تلاش میکنند. همچنین با افزایش اعتماد بنفس کارکنان که فقط گوشه ای از مزایای کوچینگ سازمانی است، شاهد رشد و پیشرفت مثبت سازمان و کارکنان و دلبستگی و تعهد بیشتر بین آنها میشویم. تیم آلفا کوچ سعی کرده در این بخش تمامی سوالات مربوط به این نوع کوچینگ را پاسخ داده و شما را با کوچینگ سازمانی آشنا کند. در ادامه با ما همراه باشید.

 
کوچینگ سازمانی

تفاوت کوچینگ درون سازمانی و برون سازمانی در چیست؟

روابط کوچینگی را معمولا می‌توان به دو دسته تقسیم کرد:

در یک رابطه کوچینگی برون سازمانی

به طور کلی یک کوچ، تخصصی خاصی در زمینه موضوع فعالیت سازمان ندارد و نتایج حاصل از تصمیم‌گیری‌های سازمان برای او هیچ منفعتی نیز ندارند. همینطور از فردی که قرار است کوچ شود، هیچ پیش‌زمینه ذهنی‌ای نیز ندارد. به احتمال زیاد کوچ فرد را نمی‌شناسد و هیچ ایده‌ای از کیفیت عملکرد فرد در محیط کارش نیز نخواهد داشت.

در یک رابطه کوچینگی درون سازمانی

در این نوع کوچینگ، معمولا کوچ می‌تواند از کیفیت و نحوه تصمیم‌گیری‌ها تا حدی اطلاع داشته باشد. علاوه بر این ها کوچ معمولا در زمینه موضوع فعالیت سازمان نیز اطلاعات و تخصص سازمانی قابل توجهی دارد. در ضمن کوچ  افرادی را که قرار است کوچ شوند، بسیار خوب می‌شناسد. همچنین احتمال دارد برای مدت زمان مشخصی مسئولیت مدیریت آن‌ها را نیز به عهده داشته باشد.

کوچینگ سازمانی با بیزینس کوچینگ چه تفاوت های دارد؟

در حالت کلی یک بزینس کوچ معمولا روی تجزیه و تحلیل کسب و کار و توسعه دادن بخش های مالی و خروجی مجموعه ها می پردازد در حالیکه کوچ سازمانی علاوه بر این موارد بر سلامت کلی یک تجارت و میزان تطابق دادن آن با دیدگاه مردم در جامعه تمرکز دارد. معمولا افراد از درون سازمان همه چیز را با نقطه نظرات خودشان میبینند و بعضا این دیدگاه ها با واقعیت بیرونی متفاوت است. کوچ سازمانی فرصت ها و موانع سازمان شما را شناسایی میکند و پتانسیل های موجود آن را به شما نمایان میسازد.

کوچینگ سازمانی چه کاربردها و فوایدی دارد؟

معمولا در یک سازمان، شرکت یا مجموعه کاری همانند یک سیستم پیچیده است که تمامی اجزای آن به نوعی با یک دیگر در ارتباط هستند و در هم تنیده شده اند..

در این بین نقش افراد مشغول در یک سازمان، مشابه نقش اجزای یک سیستم است. بنابراین طرز کار و عملکرد هر یک از آنان بر نتیجه حاصل از عملکرد کل سازمان نیز تأثیرگذار است. کارآمد نبودن یا ضعیف بودن عملکرد هریک از اعضای سازمان، موجب کاهش بازدهی کل سازمان خواهد شد.

همچنین بهبود عملکرد و افزایش بازدهی هریک از کارمندان سازمان نیز موجب افزایش بهره وری و سوددهی کل سازمان مان خواهد شد. در یک جمله میتوان گفت:

 

کوچینگ سازمانی دقیقا همین کار را برای شما انجام میدهد. کوچ باعث ارتقای عملکرد کارکنان و در نتیجه افزایش عملکرد و سوددهی سازمان میشود.

هدف کوچینگ سازمانی

سازمان ما باید طوری باشد که بتوانیم تمامی موانع موجود را ببینیم و راه حل هایی برای برطرف کردن این موانع پیدا کنیم. اگر نتوانیم به درستی سازمان مان را مدیریت کرده و مشکلات احتمالی پیش رو را شناسایی کنیم، میتوان نتیجه گرفت که نحوه رهبری ما مشکل دارد. 

دقیقا اینجاست که یک کوچ سازمانی می‌تواند وارد عمل شود و به ما کمک کند تا یک فرهنگ سالم سازمانی بسازیم. همچنین تمامی فرآیندها را تعریف کنیم و افراد شاغل در سازمان را به درستی مدیریت نماییم. در نهایت ما سازمانی خواهیم داشت که دارای برنامه منظم بوده و در آن حالت است که میتوان به راحتی فرصت‌ها و تهدیدها را شناسایی کرده و به خوبی به آن‌ها واکنش نشان داد.

مزایای کوچینگ سازمانی چیست؟

معمولا در یک شرکت کوچک دستور دادن، اجبار کردن و اعمال کنترل در مواقع اضطراری میتواند کارساز باشد. اما درمورد یک سازمان که قرار است در آن تعداد زیادی از  افراد شاغل از حداکثر پتانسیل‌هایشان استفاده کرده و به رشد سازمان کمک کنند، نمیتوان به زور و کنترل زیاد متوسل شد. 

امروزه سازمانی پیدا نمی‌شود که با استرس ناشی از کم کردن افراد مشغول به کار، کمبود بودجه، نایاب شدن مواد اولیه و مواردی از این قبیل دست و پنجه نرم نکرده باشد.

اینگونه چالش ها باعث میشود وقت و انرژی زیادی از مدیران رده بالای سازمانی گرفته شود. البته در این میان چنین چالش‌هایی نباید اهمیت بالای نقش کارکنان را برای مدیران کمرنگ کنند. افراد مشغول به کار در سازمان‌ها باید در محیطی مشغول به فعالیت باشند که در آن احساس راحتی و ایمنی میکنند.، افراد باید از کارشان رضایت داشته و در قبال کاری که انجام می‌دهند، اجر و منزلت نیز دریافت کنند. چنین است که یک سازمان میتواند رشد و نمو یابد. کوچینگ سازمانی نیز همین کار را برای شما و کارمندانتان انجام میدهد و با وجود کوچ سازمانی دیگر مدیران نیازی به درگیری با این بخش از معضلات را ندارند و میتوانند با فراغ بال به کار های مدیریتی بپردازند.

 

چند ویژگی مهمی که باید در یک کوچ سازمانی وجود داشته باشد:

 به صورت کلی تمامی کوچ های سازمانی باید دارای خصوصیات زیر باشند:

  • مهارت مشاوره
  • راهنمایی و همدلی
  • یادگیری مداوم
  • مهارت پرسش‌گری
  • مهارت مرتبط سازی
  • مهارت گوش دادن
  • درک کسب‌وکاری
  • خلاقیت و نوآوری
  • مهارت آموزش و مربی‌گری

چگونه کوچینگ سازمانی در رشد یک سازمان تاثیرگذار است؟

امروزه بسیاری از سازمان ها در رابطه با استفاده کردن از متد های کوچینگ، دچار شک و تردید هستند. زیرا هنوز تاثیر این آموزش ها را به صورت عملی مشاهده نکرده اند و با کاربرد و استفاده از آن ها آشنایی کامل ندارند.

به همین دلیل در این بخش به برخی از روش ها و کاربرد های کوچینگ سازمانی که با استفاده از آن ها میتوان پیشبرد اهداف سازمان را سرعت بخشید، اشاره میکنیم:

  • بررسی خطاهای مدیریتی سازمان
  • افزایش سود مجموعه و سهامداران
  • حفاظت کردن از ثروت و منابع سازمانی
  • ایجاد و اصلاح کردن شخصیت های کارمندی
  • اصلاح ارتباط میان مدیران و کارمندان برای بهبود کار ها
  • روش های پیشرفت کارمندان و تاثیرات جمعی روی کسب و کارمان
 

برای گرفتن مشاوره رایگان همین الان با ما تماس بگیرید.

مطالب سایت ما را از دست ندهید.

مطالب مشابه

پیشنهاد میشه از مطالب زیر دیدن کنید.