کوچینگ تحصیلی

همه چیز درباره ی کوچینگ تحصیلی!

کوچینگ تحصیلی چیست؟

به طور کلی یکی از انواع کوچینگ که شاید تعریف آنچنان روشنی برای آن وجود نداشته باشد کوچینگ تحصیلی است. تیم آلفا کوچ سعی کرده در این بخش تمامی سوالات مربوط به این نوع کوچینگ را پاسخ دهد، در ادامه با ما همراه باشید.

معمولا کوچینگ تحصیلی یک مکالمه خصوصی و دو نفره بین یک کوچ تحصیلی و یک دانش‌آموز یا دانشجویی است که می‌خواهد مهارت‌ها و عملکرد خودش را بهبود ببخشد. با کمک این کوچ می‌توانید مهارت‌های مدیریت زمان را یاد بگیرید، برای خود هدف هایی روشن مشخص کنید، هوشمندانه‌تر مطالعه کنید و برای آزمون‌هایتان کاملاً آماده باشید.

این نوع کوچینگ به دانش‌آموز کمک می‌کند تا بتواند با شناخت کامل از خود و با مشخص کردن هدف های زندگی آینده و نیز با توجه بر آنچه از خودشناسی خود بدست آورده است. دوره تحصیل خود را با موفقیت سپری کرده و مناسب‌ترین رشته تحصیلی را برای خود انتخاب کند.

کوچینگ تحصیلی

چرا باید یک کوچ تحصیلی داشته باشیم؟

معمولا کوچ‌های تحصیلی به افراد مخصوصا دانش‌آموزان و دانشجویان کمک می‌کنند تا زمان خود را بخوبی مدیریت کرده و به صورت هوشمندانه مطالعه کنند. برای آزمون‌هایشان برنامه‌ریزی کرده و به شیوه ای مرتبط با سبک یادگیری‌شان برای آن‌ها استراتژی‌هایی طراحی کنند تا دست یابی به اهداف را سرعت بخشند.

امروزه میتوان در جلسات کوچینگ تحصیلی خیلی راحت با کوچ درباره اتفاقاتی که پیش آمده و نیز در مورد  کلاس درس و خارج از آن صحبت کرد. همچنین تجربیات خود را با کوچ در میان گذاشت. کوچ عمیقاً به حرف‌های شما گوش می‌دهد و حرف‌هایتان را نیز بسیار جدی می‌گیرد. بدون شک او شنونده ی خوبی برای حرفای شماست.

تحقیقات انجام داده شده  نشان می‌دهد دانش‌آموزانی که طبق یک برنامه زمانی مرتب با کوچ تحصیلی کار می‌کنند، در امور تحصیلی موفق‌تر هستند.

البته انتخاب کردن یک کوچ تحصیلی برای دریافت خدمات کوچینگ تحصیلی تصمیم بسیار مهمی است. ارائه خدمات کوچینگ تحصیلی به هر دانش آموز یا دانشجو میتواند بسته به فرد مراجعه کننده متفاوت باشد و  این وظیفه خطیر بر عهده کوچ مربوطه میباشد که دقت و تامل فراوانی نیز نیازمند است.

یک مشاور تحصیلی، برنامه مشخصی را برای کوتاه مدت و روند تحصیل به شما ارائه خواهد داد. در حالی که در کوچینگ تحصیلی خبری از برنامه مشخص و تعریف شده‌ای برای همه نیست! بلکه کوچینگ تحصیلی شما را از پتانسیل‌ها و توانایی‌هایی که دارید و فقط منحصربه خود شما است آگاه کرده و جالب تر اینکه نحوه استفاده از این پتانسیل ها را در پایان جلسه کوچینگ، خود شما خواهید یافت.

بهترین زمان برای شرکت در جلسات کوچینگ تحصیلی

  • در اواخر ترم برای بالا بردن تمرکز و انجام کارهای عقب افتاده.
  • هر زمانی که حس می‌کنید عملکردتان در برنامه درسی خوب نیست.
  • زمانی که درباره سیاست‌ها و برنامه‌های تحصیلی تان سؤالی دارید.
  • زمانی که حس می‌کنید فشار تحصیلی خارج از حد توان شما است.
  • حتی زمانی که می‌خواهید گزینه‌های تحصیلی را پیدا یا بررسی کنید.
  • معمولا اوایل ترم بهترین زمان برای بررسی و مرور درس‌های سال تحصیلی جدید و برنامه‌ریزی برای آن است.
  • بعد از بررسی کامل در اواسط ترم که خوب در کلاس های درس جا افتاده‌اید و می‌دانید در طول ترم قرار است چه کارهایی انجام دهید و چه آزمون‌ها و برنامه‌هایی در پیش دارید.

حال در حالت کلی به عنوان مثال می‌توانیم به موارد زیر اشاره کنیم:

  • مدیریت زمان
  • انگیزه و تمرکز
  • مدیریت استرس
  • آماده شدن برای آزمون‌
  • مطالعه دروس دانشگاهی
  • ارتباط برقرار کردن با معلم‌ها

در یک جلسه کوچینگی چه اتفاقی می‌افتد؟

معمولا شما با کمک کوچ بر روی مباحث مورد نظرتان کار می‌کنید. به این صورت که کوچ با استفاده از مهارت های پرسشگری قدرتمند، به شما کمک می‌کند تا خودتان بهترین استراتژی‌ها و منابعی را پیدا کنید که به واسطه آن‌ها حتما به هدف هایتان می‌رسید.

تفاوت کوچینگ تحصیلی و مشاوره چیست؟

لازم بذکر است که باید در نظر داشته باشید کوچ تحصیلی و مشاور تحصیلی با هم تفاوت هایی دارند. مشاوره تحصیلی معمولا بر روی برنامه‌ریزی درسی تان تمرکز دارد. در حالی که کوچینگ تحصیلی مباحث گسترده‌تری را در برمی‌گیرد و معمولا استراتژی‌های یادگیری، مهارت‌های مدیریت زندگی و گرفتن نمرات عالی در آزمون‌های مختلف را تضمین میکند.

در نتیجه اگر شما می‌خواهید به شکلی کاملاً تخصصی و منحصر به فرد برای تحصیلاتتان برنامه‌ریزی داشته باشید و در مسیر درست حرکت کنید، کار کردن با یک کوچ تحصیلی بهترین گزینه انتخابی برای شما است.

تفاوت کوچینگ تحصیلی و تدریس خصوصی

معمولا اهداف تعیین شده از طرف کوچ ها خیلی فراتر و عمیق‌تر از آن است که به دانش‌آموزان بگوید چه کار کنند تا درس‌هایشان را بهتر یاد بگیرند یا چگونه بازدهی و یادگیری شان بیشتر شود. کوچینگ تحصیلی به آن‌ها کمک می‌کند تا از پس بحران‌های بزرگ‌تر زندگی برآیند.

به همین دلیل هم در جلسات کوچینگ تحصیلی قرار نیست کوچ ها :

  • به دانش‌آموزان درس دهند.
  • تکالیف‌ درسی شان را تصحیح کنند.
  • کمک کنند تا دانش‌آموزان تکالیف مدرسه‌شان را انجام دهند.
  • برای مشکلات تحصیلی دانش‌آموز ها یک راهکار فوری ارائه دهند تا اوضاع شان بهتر شود.

بخاطر همین هم دانش آموزان برای گرفتن جواب مطلوب باید سر وقت و منظم در این جلساتشان شرکت کنند. همینطور تمامی فعالیت‌هایی را که طی جلسه با کوچ بر سر آن‌ها توافق کردند، بدرستی انجام دهند.

کوچینگ تحصیلی در واقع به دانش آموزان کمک می‌کند تا برای یادگیری بهتر دروس و انجام فعالیت‌های تحصیلی‌شان رویکرد سازمان یافته و منظم‌تری را در پیش بگیرند. در همین راستا نیز به آن‌ها انگیزه داده و ترغیب میکند.

مربی گری چیست؟

در این میان وقتی که صحبت از یک مربی می‌شود، اولین چیزی که به ذهنمان خطور میکند، مربی رشته های ورزشی مثل  مربی فوتبال است. در حقیقت تصوری که بسیاری از ما از کلمه “مربی” داریم، همین تعریف است. اما این در حالی است که مربی و مربیگری تنها به این رشته ها ختم نمی شود. در اصل مربیگری طیف بسیار گسترده تری را نیز شامل میشود.

معمولا این افراد می‌توانند در تمام جنبه‌های زندگی به ما یاری برسانند. از جمله در جنبه‌هایی مانند تجارت، ارتباطات، آموزش و به طور کلی تمام مراحل زندگی. مربی ها به شاگردان خود کمک می‌کنند تا مسیر پیشرفت خویش را با بکارگیری قدرت خیال و تفکر خودشان و بدون هیچ مانعی، پیدا کنند. مربی گری با آموزش دادن تفاوت دارد. چرا که در آموزش مطالبی به افراد ارائه میشود که جنبه عمومی دارند و برای هر فردی به صورت فردی پاسخگو نمیباشند.

مشاوره تحصیلی چیست؟

معمولا واژه مشاوره تحصیلی (Educational Counselling) نوعی مشاوره روانشناسی است که اسم دقیق آن مشاوره دوران تحصیل نیز است. این نوع مشاوره های روانشناسی به کودکان و نوجوانان کمک می‌کند تا به مشکلات دوران تحصیل خودشان از دبستان تا دانشگاه فائق آیند. مشاوره در انتخاب رشته تحصیلی نیز یکی از امور مهم مربوط به این نوع مشاوره است.

معمولا این نوع مشاوره ها برای حل مشکلاتی همانند افت تحصیلی، اعتماد به ‌نفس پایین، داشتن مشکل با معلم، قلدری و بسیاری از مشکلاتی که در حین تحصیل برای دانش‌آموزان و دانشجویان معمولا به وجود می‌آید، کاربرد دارد. درهمین حین مشاور تحصیلی با صحبت با دانش‌آموز به او کمک می‌کند تا رشته‌ای را انتخاب کند که با روحیات و اوصاف او سازگاری بیشتری داشته و استعداد بیشتری در آن رشته دارد.

فرق کوچینگ تحصیلی و مشاوره تحصیلی دقیقاً چیست؟

احتمالاً فکر میکنید که این دو شباهت‌های بسیاری با هم دارند، پس واقعا تفاوت آن‌ها چیست؟ فرق کوچینگ تحصیلی و مشاوره تحصیلی در رویکرد آن‌ها است. رویکرد یک مشاوره مبتنی بر بررسی شرایط و ارائه توصیه مبتنی بر شرایط است. به عنوان مثال در بحث انتخاب رشته، مشاور به شما می‌گوید که چه رشته‌ای را باید انتخاب کنید.

ولی در این میان رویکرد کوچینگ بسیار متفاوت است. معمولا کوچ به فرد هیچ توصیه‌ای نخواهد کرد و اساساً به او نخواهد گفت که چه‌کاری باید کند و چه‌کاری نباید انجام دهد. کوچینگ رویکردی است مبتنی بر ایجاد خودشناسی در فرد و رساندن او به خودشکوفایی.

حال در تمام طول این مسیر، کوچ تحصیلی هیچ نقشی در تصمیم‌گیری‌های دانش آموز نداشته و تنها به دانش‌آموز کمک می‌کند تا بتواند خودش برای خودش بهترین تصمیم‌ها را بگیرد.

برای کوچینگ تحصیلی به کجا مراجعه کنم؟

معمولا کوچینگ تحصیلی ازجمله خدماتی است که نیاز به تخصص دارد. مراکز و افراد کمی درحال ارائه آن تخصص در ایران هستند. با بررسی رزومه اساتید، مدارک و مجوزهای کوچ تحصیلی، می‌توانید صلاحیت افراد برای کوچینگ تحصیلی فرزند خودتان را نیز بررسی کنید. تیم آلفاکوچ نیز میتواند در این زمینه یاری رسان شما باشد.

 

برای گرفتن مشاوره رایگان همین الان با ما تماس بگیرید.

مطالب سایت ما را از دست ندهید.


مشاوره رایگان

مطالب مشابه

پیشنهاد میشه از مطالب زیر دیدن کنید.

کوچینگ فردی چیست؟

کوچینگ موفقیت چیست؟

کوچینگ سلامت چیست؟