روانشناسی رنگ ها
فهرست مطالب
روانشناسی رنگ ها چیست؟
روانشناسی رنگ به معنی شناخت شخصیت و ویژگی های اخلاقی فردی بر اساس رنگ های مختلف است. افراد معمولا در زندگی روزمره خود از رنگ های متفاوتی در پوشش و اشیاء شان استفاده میکنند. این رنگ ها نشان دهنده چیزهایی است که از درون افراد نشات میگیرد. رنگ ها همیشه تاثیر بسیار زیادی در زندگی افراد دارند. جالب است بدانید میتوان از روانشناسی رنگ برای درمان اختلالات روانی استفاده کرد. در ادامه با ما همراه باشید تا برخی رنگ ها و تاثیرات آنها را بررسی کنیم.
رنگ درمانی و کاربرد آن چیست؟
رنگ درمانی یک روش بسیار کاربردی است که از زمان های قدیم مورد استفاده قرار میگرفته است. اگر توجه کرده باشید معمولا رنگ های تیره و نامناسب در بعضی محیط ها باعث بروز آسیب های روحی به افراد میشود. متخصصین با انجام آزمایش های متفاوت بر روی افراد، تاثیرات رنگ درمانی را به وضوح مشاهده کرده و برای بهبود حال افراد به این کار ادامه میدهند.
از نظر روانشناسی، رنگ ها به چه معنا اند؟
از نظر روانشناسی، رنگ ها معیاری برای تشخیص تیپ شخصیتی افراد هستند. رنگ ها اغلب نشانگر وضعیت روحی و روانی فرد بوده و اطلاعات زیادی را در اختیار میگذارد. در ادامه به بحث پیرامون رنگ ها و همینطور خصوصیات رنگ ها میپردازیم:
روانشناسی رنگ های سرد
منظور از رنگ های سرد رنگ هایی هستند که باعث میشوند حس آرامش و در بعضی مواقع احساس غم و ناراحتی در فرد به وجود بیاید. این رنگ ها معمولا رنگ های آبی، بنفش، و سبز هستند.
رنگ سبز
رنگ سبز همیشه نشانگر آرامش است. در اکثر مطب ها و بیمارستان ها از رنگ سبز به وفور استفاده میشود و دلیل این کار ویژگی آرامش بخش بودن این رنگ است. از ویژگی های رنگ سبز میتوان به از بین بردن تنش ها، افزایش هضم، بهبود تعادل تواناییها، حفظ صلح و آرامش درونی و غلبه بر سکته اشاره کرد. استفاده زیاد از این رنگ باعث به وجود آمدن کسالت در فرد میشود.
رنگ آبی
رنگ آبی نیز همانند رنگ سبز آرامش بخش است. و معمولا در طراحی اتاق های خواب از این رنگ زیاد استفاده میشود تا افراد هنگام خواب احساس آرامش داشته باشند. همچنین رنگ آبی باعث کاهش اشتها در افراد مختلف میشود. افرادی که به رنگ آبی علاقه مند هستند معمولا افرادی درونگرا بوده و به صداقت و وفاداری بسیار اهمیت میدهند. این افراد به دنبال ایجاد نظم زیاد در زندگی نیز هستند. رنگ آبی برای درمان بی خوابی، فشار خون بالا و جهت کاهش حساسیت به درد، مفید است. لازم بذکر است که استفاده زیاد از این رنگ، باعث ایجاد حس یاس و ناامیدی میشود.
رنگ بنفش
رنگ بنفش نشان دهنده احترام است. این رنگ معمولا مناسب محیط های کاری و دفتر هاست. رنگ بنفش باعث افزایش خلاقیت در افراد شده و نوآوری را بالا میبرد. همچنین این رنگ برای رفع مشکلاتی مثل اعتیاد، میگرن، بهبود عملکرد سیستم عصبی، مشکلات قلبی و حفظ تعادل پتاسیم بسیارمورد استفاده قرار میگیرد.
روانشناسی رنگ های گرم
منظور از رنگ های گرم رنگ هایی هستند که موجب آرامش و در بعضی موارد باعث بروز عصبانیت در افراد میشود. این رنگها شامل قرمز، نارنجی و زرد است. از ویژگی های بارز رنگ های گرم اشتهاآور بودنشان نیز میباشد.
رنگ قرمز
رنگ قرمز نشان دهنده عشق و علاقه و صمیمیت است. رنگ قرمز اکثرا باعث افزایش فشار خون و مرتب شدن ضربان قلب افراد میشود. معمولا افرادی که از این رنگ در زندگیشان زیاد استفاده میکنند، افرادی زود جوش و عجول هستند. این افراد همیشه زود در برابر همه چیز عصبی میشوند. این افراد با اینکه اغلب بسیار مهربان هستند اما نمیتوانند احساسات خود را کنترل کنند.
رنگ نارنجی
رنگ نارنجی نشان دهنده مثبت اندیشی است. این رنگ باعث میشود که افراد در زندگی خود محتاط تر شوند. افرادی که معمولا این رنگ را دوست دارند افرادی بسیار خنثی، اجتماعی و مثبت اندیش هستند. باید به این نکته نیز دقت کرد که به سختی میتوان اعتماد این افراد را به دست آورد. افرادی که از این رنگ استفاده میکنند در جهت حفظ انرژی، افزایش اشتها، کمک به جذب کلسیم، کمک به بهبود و حفظ سلامت بدن خود در تلاش هستند.
رنگ زرد
رنگ زرد نشان دهنده شادی و زیبایی است. این رنگ معمولا باعث میشود افراد راحت تر بتوانند در انجام کارهایشان تمرکز کنند. ولی در حالتی هم این رنگ باعث میشود افراد بسیار پرخاشگر و عصبی شوند. افرادی که از رنگ زرد زیاد استفاده میکنند بسیار بلند پرواز هستند و برای رسیدن به اهدافشان هیچوقت دست از تلاش برنمیدارند. از این رنگ برای درمان یبوست و افزایش اعتماد به نفس، تحریک سیستم عصبی و سیستم گوارش و بهبود تفکر نیز استفاده میکنند.
روانشناسی رنگ های خنثی
منظور از رنگ های خنثی رنگ هایی هستند که موجب احساس آرامش و صلح میشوند. این رنگها شامل سفید و مشکی هستند.
رنگ سفید
رنگ سفید نشان دهنده صلح و آرامش است. معمولا افرادی که از رنگ سفید استفاده میکنند افرادی با قدرت خلاقیت بالا هستند و همیشه به دنبال صلح و آرامشاند. این افراد معمولا شنونده خوبی هستند و با آرامش میتوانند شما را راهنمایی کنند. رنگ سفید به دلیل این که نور را منعکس میکند، رنگ تابستانی نیز در نظر گرفته میشود. خوب است بدانیم که از این رنگ برای بهبود روحیه و آرامش به وفور مورد استفاده قرار گرفته میگیرد.
رنگ مشکی
رنگ سیاه نشان دهنده قدرت و سلطه است. افرادی که از رنگ سیاه استفاده میکنند معمولا عاشق خودنمایی هستند و دوست دارند که توجه همه را به خود جلب کنند. رنگ سیاه برعکس تفکرات نشان دهنده خوش ذوقی افراد است در حالی که بسیاری از افراد فکر میکنند که رنگ سیاه نشانه عزا و ناامیدی است.
کاربرد روانشناسی رنگ در زندگی چیست؟
رنگ ها در زندگی روزمره، محیط های کاری، مطب ها، تبلیغات و طراحی دکوراسیون مورد استفاده قرار میگیرد. افراد باید اطلاعات کافی از خواص هر رنگ و ویژگی هایش داشته باشند تا بتوانند به درستی از آنها در زندگی خود استفاده کنند. تاثیر رنگ ها در زندگیمان بسیار زیاد است و میتواند کمک بسیار زیادی برای درمان بعضی مریضی ها و اختلالات روانی بکند. همینطور میتوانید با تمرین و صحبت کردن تیپ شخصیتی خود را پیدا کنید.
چگونه از روانشناسی رنگ ها در تبلیغات و بازاریابی استفاده کنیم؟
تصورات ذهنی که افراد نسبت به رنگ ها دارند باعث میشود که برای شناسایی کردن محصولات و برند های خاص از رنگ های مختلف استفاده کنند. روانشناسی رنگ در این مورد بسیار تاثیر گذار است مثلا رنگ های زننده مثل خردلی میتواند برای تبلیغات یک شرکت بسیار بهتر از تبلیغات یک میوه فروشی باشد. بین رنگ ها و مغز انسان ارتباط بسیار خاصی وجود دارد که باعث میشود افراد بتوانند با رنگ ها مخاطبانشان را برای برند خود جذب کنند.
دیدگاهتان را بنویسید